Plany, inwestycje, nowe pomysły, sprawy organizacyjne, ale też życzenia Wielkanocne. W miniony poniedziałek 10 kwietnia w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej 1 odbyła się narada naczelników i kierowników jednostek organizacyjnych powiatu z udziałem zaproszonych gości.
![](https://www.powiatwodzislawski.pl/pliki/2017/04/DSC_1123-Copy.jpg)
W naradzie uczestniczył zarząd powiatu ze starostą Ireneuszem Serwotką, przedstawiciele rady powiatu z przewodniczącym Eugeniuszem Walą. Wśród gości zebranych na sali gimnastycznej ZSE znaleźli się dyrektorzy powiatowych szkół i placówek oświatowych, jednostek podległych powiatowi, służby zdrowia i pomocy społecznej.
Na naradę przybyli także: Anna Słotwińska – Plewka – Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy, Adam Grześkiewicz – Dyrektor Centrum Administracji i Obsługi Placówek Szkolno – Wychowawczych w Gorzyczkach, Piotr Zamarski – Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, Barbara Orzechowska – Powiatowy Inspektor Sanitarny, Maciej Witt – Powiatowy Lekarz Weterynarii, Marek Misiura – Komendant Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej, Jarosław Grudziński – Komendant Powiatowej Policji, Marek Bernais – Naczelnik Urzędu Skarbowego , Adam Marek – Kierownik Inspektoratu ZUS i Marcin Felsztyński – Prokurator Rejonowy oraz Jan Kaczyński – Dyrektor Liceum Katolickiego w Wodzisławiu Śląskim.
Nie bez powodu na miejsce narady wybrano właśnie wodzisławski ZSE. Jego uczniowie brali niedawno udział w Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Gastro Kromeriž Cup 2017, gdzie Kacper Luleczko zdobył srebrny medal, a brązowe medale wywalczyli Patrycja Mandera i Wiktoria Warzeszka (pod kierunkiem nauczyciela Krzysztofa Zielonki) . Podczas narady dali popis swoich umiejętności kulinarnych i przyjęli wraz z nauczycielami serdeczne gratulacje i upominki od władz powiatu.
Bardzo ciekawą opowieścią o swoich kucharskich sukcesach popisała się też Klaudia Kiełkowska, która zdobyła 1 miejsce w Ogólnopolskim Konkursie Roberta Sowy „Kulinarny talent 2017” (pod opieką nauczycielki Judyty Lamża) .
Spore wrażenie na zebranych zrobił tez zorganizowany przez ZSE popis barmański i w efekcie wspaniałe drinki… oczywiście bezalkoholowe.
Spotkanie w Ekonomiku zakończyła degustacja świątecznych potraw przygotowanych przez młodych kucharzy .