Przejdź do menu głównego Przejdź do menu dodatkowego Przejdź do treści Mapa serwisu

Powiat Wodzisławski Powiat Wodzisławski Przedświąteczna narada - Powiat Wodzisławski

Przedświąteczna narada

Plany, inwestycje, nowe pomysły, sprawy organizacyjne, ale też życzenia Wielkanocne. W miniony poniedziałek 10 kwietnia w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim przy ul. Szkolnej 1 odbyła się narada naczelników i kierowników jednostek organizacyjnych powiatu z udziałem zaproszonych gości.

W naradzie uczestniczył zarząd powiatu ze starostą Ireneuszem Serwotką, przedstawiciele rady powiatu z przewodniczącym Eugeniuszem Walą. Wśród gości zebranych na sali gimnastycznej ZSE znaleźli się dyrektorzy powiatowych szkół i placówek oświatowych, jednostek podległych powiatowi, służby zdrowia i pomocy społecznej.

Na naradę przybyli także: Anna Słotwińska – Plewka – Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy, Adam Grześkiewicz – Dyrektor Centrum Administracji i Obsługi Placówek Szkolno – Wychowawczych w Gorzyczkach, Piotr Zamarski – Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego, Barbara Orzechowska – Powiatowy Inspektor Sanitarny, Maciej Witt – Powiatowy Lekarz Weterynarii, Marek Misiura – Komendant Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej, Jarosław Grudziński – Komendant Powiatowej Policji, Marek Bernais – Naczelnik Urzędu Skarbowego   , Adam Marek – Kierownik Inspektoratu ZUS i Marcin Felsztyński – Prokurator Rejonowy oraz Jan Kaczyński – Dyrektor Liceum Katolickiego w Wodzisławiu Śląskim.

Nie bez powodu na miejsce narady wybrano właśnie wodzisławski ZSE. Jego uczniowie brali niedawno udział w  Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Gastro Kromeriž Cup 2017, gdzie Kacper Luleczko  zdobył srebrny medal, a brązowe medale wywalczyli Patrycja Mandera i Wiktoria Warzeszka (pod kierunkiem nauczyciela Krzysztofa Zielonki) . Podczas narady dali popis swoich umiejętności kulinarnych i przyjęli wraz z nauczycielami serdeczne gratulacje i upominki od władz powiatu.

Bardzo ciekawą opowieścią o swoich kucharskich  sukcesach popisała się też Klaudia Kiełkowska, która zdobyła 1 miejsce w Ogólnopolskim  Konkursie  Roberta Sowy „Kulinarny talent 2017” (pod opieką nauczycielki Judyty Lamża) .

Spore wrażenie na zebranych zrobił tez zorganizowany przez ZSE popis barmański i w efekcie wspaniałe drinki… oczywiście bezalkoholowe.

Spotkanie w Ekonomiku zakończyła degustacja świątecznych potraw przygotowanych przez młodych kucharzy .